Welke glijmiddel te gebruiken?

Bij onvoldoende vaginale secretie, sodomie of voor het comfort te optimaliseren is het aanbevolen een glijmiddel te gebruiken om de kans op scheuren van het condoom te verminderen. U moet echter nagaan of het condoom het gebruik van een glijmiddel op water- , glycerine- of siliconenbasis verdraagt. Glijmiddelen op water- of glycerinebasis worden in het algemeen goed door het lichaam verdragen. Ze zijn zonder gevaar voor het condoom maar drogen snel uit. De glijmiddelen op siliconenbasis zorgen voor een langere smering maar houden het risico in van jeuk en allergie.

U zult waarschijnlijk meerdere glijmiddelen moeten testen alvorens een middel te vinden die u voorkeur heeft. Maar elk merk biedt verschillende soorten glijmiddelen om nieuwe sensaties te ervaren zoals verwarmende gels, koudvoelende gels, gearomatiseerde gels. Om aan te brengen op de bewuste zones of van kop tot teen!

Alle andere glijmiddelen zoals glijmiddelen op basis van olie, boter, vaseline, verzorgingscrèmes, eetbare olie, enz., moeten niet gebruikt worden in combinatie met een condoom. Deze producten tasten de kwaliteit van het latex aan en maken het condoom poreus.

Welke glijmiddel te gebruiken?
Welke glijmiddel te gebruiken?