Hoe het condoom te gebruiken?

Bewaar het condoom in zijn originele verpakking en bij vookeur in een kartonnen of andere doos of oververpakking om hem tegen perforatie te beschermen.

 • Bewaar het condoom op een frisse en droge plaats, en buiten het direct zonlicht.
 • Gebruik nooit een condoom waarvan de verpakking is beschadigd of waarvan de geldigheidsdatum is verstreken.
 • Gebruik nooit twee condooms over elkaar heen. Dit werkt de zekerheid niet in de hand, integendeel, de condooms kunnen zo gaan scheuren.
 • Vermijdt het hanteren van het condoom met gebroken nagels of ringen om het membraan niet door te prikken.
 • Indien u een glijmiddel wenst te gebruiken, gebruik dan altijd een glijmiddel op water- of siliconenbasis.
 • Gebruik nooit een glijmiddel op oliebasis zoals vaseline, boter, olie of verzorgingscrème. Het latex verdraagt dergelijke stoffen niet.
 • Een condoom is bestemd voor eenmalig gebruik.
 1. Het condoom rond de volledig stijve penis doen en dit voor ieder contact van de penis met het lichaam van de partner. Het vocht dat wordt uitgestoten tijdens het seksuele voorspel kan spermatozoïden en besmettingskiemen bevatten.
 2. Maak voorzichtig de verpakking open door deze langs één kant open te scheuren. Vergewis u ervan dat het condoom binnenin niet is beschadigd.
 3. De lucht binnenin het condoom kan het condoom doen scheuren. Neem dus voorzichtig het condoom met de vingers bij het uiteinde (reservoir) om de lucht er uit te verwijderen. Plaats het condoom op het uiteinde van de stijve penis. Vergewis u ervan dat het af te rollen gedeelte zich aan de buitenkant bevindt.
 4. Houd het reservoir tussen de vingers en rol met de andere hand het condoom zo ver mogelijk over de hele penis. Voor anale betrekkingen is het gebruik van een glijmiddel op waterbasis onontbeerlijk om te vermijden dat het condoom scheurt of wegglijdt. Indien het condoom wegglijdt, neem dan geen risico en gebruik een nieuw condoom. Indien het condoom volledig afvalt dient u een ander condoom aan te doen alvorens de geslachtsgemeenschap verder te zetten.
 5. Zich terugtrekken na de zaadlozing en voor het einde van de erectie het condoom afnemen bij de basis van de penis. Wacht tot wanneer u volledig teruggetrokken bent alvorens het condoom af te nemen. Vermijd ieder contact van de penis en het gebruikt condoom met het lichaam van uw partner.
 6. Verwijder het condoom op een hygiënische manier: wikkel het condoom in een vel papier werp het geheel in de vuilnisbak. Niet in het toilet wegwerpen.
Hoe het condoom te gebruiken?
Hoe het condoom te gebruiken?