Wat is het vrouwencondoom?

Het vrouwencondoom verscheen in de jaren 1990 en wordt tot nog toe weinig gebruikt. Nochtans biedt de "Female condom" of de "Femidom"en waar alternatief voor het mannencondoom voor wat betreft de geslachtsgemeenschap met vaginale penetratie. Het biedt aan de vrouw de mogelijkheid om zelf een doelmatig voorbehoedsmiddel te kiezen tegen de SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen) en het HIV, zonder het advies te hoeven in te winnen van haar partner. Daarenboven wordt het vrouwencondoom vervaardigd uit polyurethaan zodat er geen allergieproblemen zijn zoals met latexcodooms en het is gemakkelijk in te brengen voor de geslachtsgemeenschap. Femele condom laat aan de man toe na de zaadlozing in de vagina te blijven, terwijl bij de mannencondoom de man zich onmiddellijk moet terugtrekken.

Femidom vergt een zekere techniek voor het inbrengen, maar wanneer men eenmaal de manipulatie onder de knie heeft is het vrouwencondoom gemakkelijk en vlug in te brengen. Het vrouwencondoom vormt zich naar de natuurlijke vorm van de vagina en heeft het voordeel de penis van de man vrij te laten, zonder enige spanning, hetgeen niet altijd het geval is met het mannencondoom.

Gebruiksaanwijzing :

  • Neem een comfortabele positie aan: liggend, zittend of rechtsstaand met een voet op een stoel.
  • Open het individueel hoesje van het vrouwencondoom en neemt het er voorzichtig uit, zeker als u juwelen draagt.
  1. Vergewis u ervan dat de inwendige ring zich onderaan het condoom bevindt. Houd het Female condom bij de ring door er met de duim en de wijsvinger op te drukken.
  2. Breng de ring in de vagina zonder los te laten en duw hem zo ver mogelijk naar binnen.
  3. Plaats vervolgens de wijsvinger in het vrouwencodoom en duw de Femidom naar binnen in de vagina door op de inwendige ring te duwen. Femidom zit op zijn plaats als de uitwendige ring aan de buitenkant van de vagina zit.
  • Om hetvrouwencondoom weg te nemen, draai de uitwendige ring om de condoomopening volledig te sluiten zodat het zaad er niet kan uitlopen. Trek dan het vrouwencondoom zachtjes uit.
  • Plaats het gebruikte Femidom terug in zijn hoesje en werp het geheel in de vuilnisbak. Niet in het toilet wegwerpen.

Het simultane gebruik van een mannencondoom en een vrouwencondoom is niet aanbevolen.

Wat is het vrouwencondoom?
Wat is het vrouwencondoom?
Wat is het vrouwencondoom?