Zijn er verschillende maten?

Zoals ieder ander kledingstuk bestaat het condoom in meerdere maten, van small tot extra-large, het is dus belangrijk de juiste keuze te maken in functie van zijn anatomie. Indien het condoom te klein is wordt het moeilijk om hem over de stijve penis te krijgen. Het latex rekt uit en kan gaan scheuren. U zal er zich benauwd in voelen en het wordt dan een onaangename ervaring. Wanneer het condoom te groot is bestaat de kans dat hij plooien maakt. Erger is dat het condoom zo kan wegglijden tijdens de geslachtsbetrekking. Het genot zal dan ook minder intens zijn.

Een condoom die de juiste maat heeft wordt gemakkelijk afgerold met behulp van de duim en de wijsvinger. Als het condoom niet te strak en ook niet te wijd is kan het latexmembraan de vorm van de stijve roede aannemen en het verwachte genot verschaffen.

Ieder condoommerk heeft zo zijn eigen normen en kenmerken voor wat betreft de lengte, de diameter of de ergonomie, en het is dus aangeraden er meerdere te testen om zijn gading te vinden.

Zijn er verschillende maten?